فرآوری و تبدیل محصولات جانبی،پسماندها وضایعات کشاورزی و استفاده مجدداز آنها در چرخه تولید، راه حلی مناسب برای استفاده اقتصادی از این نوع محصوالت به ویژه در تغذیه دام، طیور و آبزیان یادر صنایع وابسته میباشد. هر ساله بخش زیادی از محصولات کشاورزی و باغی در کشور از مرحله کاشت تا عرضه به بازارهای مصرف، از بین میروند.
تخمین زده شده که در ایران به طور متوسط در هرسال حدود۱۰۰ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و باغی تولید میشود، که از این مقدار حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد یعنی معادل ۲۰ تا ۳۰ میلیون تن تبدیل به ضایعات و پسماند می شود که برای مصارف انسانی یا صنایع غذایی و خوراکی قابلیت مصرف ندارند. همچنین در بخش فعالیت های دام، طیور و آبزیان طبق گزارشات موجود سالیانه هزاران تنکوددامیو مرغی،ضایعات کشتارگاهی،ضایعات صنایع گوشتی و لبنی، ضایعات صنایع مرغداری،ضایعات آبزی پروری و انواع دیگر پسماند بوجود میآیندکه قابلیت مصرف توسط انسان را نداشته وحتی باعث آلودگی محیط زیست میشوند.
بنابراین حجم این ضایعات و پسماندها در داخل کشور قابل توجه بوده و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است که مورد بازیافت و فرآوری قرار گرفته و به چرخه مصرف بازگردانده شوند.